Grunnen til at jeg hekler

Velkommen til bloggen her i Hekleportalen!

Jeg er Mona Ellefsen, og jeg har heklet nesten hver dag siden 2006. Før det strikket jeg mest, men så ble jeg altså bitt av hekledilla. Siden det året har jeg designet mange oppskrifter og gitt ut 4 heklebøker via hobbyfirmaet mitt, Hekleguri Design. De siste årene har jeg også drevet hekleundervisning her i Hekleportalen, og har fått gleden av å lære mange å hekle, og se dem gå fra usikkerhet til å bli stolt av det de har heklet.

Min beste terapi
Heklingen har vært min følgesvenn i både gode og vonde dager. Erfaringen med at hekling er skikkelig god terapi opplevde jeg spesielt da sønnen vår ble syk i 2009. Han fikk kreft, og gikk bort i 2011, bare 15 år gammel. I denne vonde tiden, og i årene etter, har interessen for hekling vært helt avgjørende for å komme gjennom sorgen og savnet på en bedre måte. Det har vært veldig godt å kunne hvile tankene på noe kreativt, og det har gjort dagene lysere.

Hvile og overskudd
Nå, mer enn 10 år etter tapet av vår kjære sønn, ser jeg at mine heklestunder har gitt meg hvilen jeg sårt har trengt, og vært med å øke overskuddet til å kunne være en god mamma for våre tre andre barn. Jeg kan også se tilbake på mange gode samtaler med håndarbeidsdamer, for jeg har jo ikke klart å være stille om situasjonen familien vår har vært i. Mange damer fra rundt om i landet har skrevet til meg, i både e-poster og chat, og fortalt om liknende traumatiske hendelser i nær familie, og at gleden i hekling og annet håndarbeid har gitt dem nødvendige pusterom.

En håndsrekning
Noe av det som varmer mest er når disse damene forteller at oppskriftene jeg lagde i den mest stormfulle tiden i livet mitt, også har hjulpet dem til selv å få en bedre hverdag i vanskelige tider. Det er da jeg kjenner at arbeidet mitt med å lage oppskrifter og heklefilmer ikke bare har vært til egen nytte, men har en høyere betydning i det store og hele. En brikke i en større sammenheng.

Heklelig glad hilsen fra Mona