Nei, ikke i det heletatt, eller jo, kanskje....

Da jeg første gang lærte meg å hekle var jeg ikke så gammel. Sikkert rundt 11-12 år tror jeg. Det var min mor og min bestemor som lærte meg det. Vi begynte med luftmasker, og deretter fastmasker og staver. Litt tykk ulltråd, eller tykk bomullstråd og tykk heklenål gjorde susen.

Det var litt vanskelig, men etterhvert fikk jeg det til. Jeg gikk deretter over til å hekle med tynn hekletråd slik som min mor og bestemor oftest gjorde. Jeg husker jeg som 14 åring heklet 2 knall rosa runde brikker til jul til mine foreldre. Det var forresten en ekstrem rosa farge, for jeg brukte av det jeg fant i restegarnet til bestemor. Mamma og pappa hadde brikkene under nattbordlampene sine på soverommet i mange år.

Selv om jeg var stolt over å ha fått det til ble ikke heklingen noe jeg fortsatte med da. Det var for slitsomt med den tynne tråden. Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke bare valgte å fortsette å bruke tykkere garn slik som jeg brukte når jeg øvde meg på maskene...
Når jeg tok opp igjen hekleinteressen som godt voksen, i 2006, var det ikke tynn tråd som ble gjeldende, neida, da gikk det i bomullstråd i tykkelse tilsvarende 100 meter pr 50 gram, og jeg ble helt oppslukt i heklingen og oppskriftene jeg fikk tak i på e-bay. 

Når jeg lærer bort hekling til andre viser jeg dem først de enkle maskene, for deretter å gå videre til fastmasker og staver slik jeg selv lærte det. Deretter oppmuntrer jeg til å prøve noen enkle kluter...

Er du en som jeg kan få lov til å lære å hekle? Da starter du med maskene som du finner på film her: Heklemaskene, og når du har fått til luftmasker fastmasker og staver kan du gjerne prøve deg på denne grytekluten, klikk her.
Kos deg med heklingen, og vis gjerne frem hekleriene dine i gruppen vår på Facebook, om du har lyst. I så fall gleder jeg meg til å se dine kreativiteter!

God klem fra Mona